Nederlands

Prinsjesdagontbijt 2023

Elk jaar vindt in de week van of ná Prinsjesdag het Prinsjesdagontbijt plaats in een aantal gemeenten waar GIDSnetwerk actief is. Lokale leiders uit het bedrijfsleven, kerken, politiek, media, maatschappelijke organisaties, zorg en welzijn, onderwijs en kunst en cultuur komen dan bijeen om te praten over kansen en problemen in de eigen, lokale samenleving. Het ontbijt is daarmee een broedplaats van nieuwe ideeën voor het aanpakken van uitdagingen in steden en dorpen. Want door samen te werken kunnen we veel bereiken.

In Soest zal dit plaatsvinden op vrijdag 29 september 2023 in Ontmoetingscentrum De Klarinet (Klarinet 39, Overhees). Het centrale thema is dit jaar Eenzaamheid. Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van de volgende sprekers: Monique Wolfskamp (adviseur aanpak Eenzaamheid van het ministerie van VWS) zal onze ceremoniemeester zijn. Bert van Leeuwen (televisiepresentator E.O. van o.a. Het Familiediner) is onze speciale gastspreker en Liesa van Aalst (wethouder Gemeente Soest) houdt voor onze gemeente een inleidende bijdrage.

In OC de Klarinet kunnen 60 mensen tussen 07:00 en 09:00 uur tijdens dit Prinsjesdagontbijt deelnemen aan gesprekken en dan met name over de centrale vraag: wat kunnen wij zelf, met elkaar en als samenleving doen om eenzaamheid van mensen te voorkomen of te verlichten? Ook luisteren we naar iemand die op eigen initiatief en heel praktisch contact legt en houdt met mensen die zich eenzaam voelen. De geluidsfragmenten worden tussen de sprekers door ‘gevlochten’.

Aanmelden kan via: www.gidsnetwerk.nl

Het Prinsjesdagontbijt wordt georganiseerd door: GIDSnetwerk in samenwerking met de SWOS, gemeente Soest, Stichting Balans, Stichting ReconnAct en het Fonds voor Soest.

Nieuwsoverzicht