Nederlands

Contactcirkel voor veiligheid, tegen eenzaamheid

Mensen, jong en oud, die behoefte hebben aan veiligheid, contact, gezelligheid en/of het verminderen van eenzaamheid, zijn bij de Contactcirkel aan het juiste adres.

De Contactcirkel zorgt voor dagelijks contact. Iedere dag (365 dagen per jaar) op een afgesproken tijdstip is er even telefonisch contact met de deelnemers, van mens tot mens. Een vrijwilliger van het Rode Kruis belt de eerste deelnemer om te horen of alles nog in orde is. Deze deelnemer belt de volgende en zo verder. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger van het Rode Kruis. Zo is de cirkel weer rond. De wetenschap dat er bij geen gehoor iemand naar het huisadres komt en indien nodig hulp inschakelt, is geruststellend. Niet alleen voor de deelnemer, maar ook voor de familie.

De Contactcirkel is er voor mensen die alleen wonen, oud en jong die behoefte hebben aan dagelijks contact. Deelname aan de Contactcirkel is, op de telefoonkosten na, gratis en verplicht je tot niets.

Vanuit OC de Klarinet wordt er iedere ochtend gebeld. De intakes vinden tevens op deze locatie plaats. Wil je gebruik maken van de Contactcirkel dan kun je contact opnemen met het secretariaat van de SWOS.