Nederlands

Beweging en vitaliteit

Zelfstandig naar de bakker voor een lekker brood, op bezoek bij de jarige buurvrouw of even naar buiten lopen om de zon op de huid te voelen. Het klinkt zo simpel maar het wordt steeds lastiger naarmate je ouder wordt. In beweging blijven is hiervoor het sleutelwoord!

Bewegen maakt spieren en botten sterker en verbetert de conditie. Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en psychische klachten. Bewegen is ook goed voor het geheugen, het gemoed en de nachtrust.

Wanneer bewegen niet meer zo gewoon is, zijn er altijd oplossingen te vinden. De beweegmakelaars denken graag met je mee, op zoek naar een passende beweegvorm. Zij kijken met een brede blik want: er is altijd iets wat nog wél kan. Bij bewegen geldt één belangrijke regel; Beter iets dan helemaal niets!

Wil je werken aan jouw gezondheid en/of vitaliteit maak dan kennis met onze beweegmakelaars. Je kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat.

Inloopspreekuur

Heb je vragen over bewegen voor jezelf of voor iemand anders? Wil je graag ergens advies over? Of doe je al een super leuke activiteit, maar ken die wel wat extra deelnemers gebruiken? Loop dan even bij ons naar binnen. We helpen je graag! We vinden het ook leuk als je een leuke ervaring of tips met een leuk aanbod met ons wilt delen. Loop dan ook gezellig even binnen! De inloop is geheel kosteloos. 

Iedere donderdag zitten we op een andere plek:

  • Iedere 1e donderdag van de maand van 10.00 - 11.00 uur, locatie: OC Klaarwater.
  • Iedere 2e donderdag van de maand van 10.00 - 11.00 uur, locatie: Molenstraat 8C.
  • Iedere 3e donderdag van de maand van 11.00 - 12.00 uur, locatie: OC de Klarinet.
  • Iedere 4e donderdag van de maand van 10.00 - 11.00 uur, locatie OC Soesterberg.

Het Wandellint

Het wandellint is een wandel-netwerk dat jou helpt om leuke, nieuwe en mooie routes in je omgeving te vinden. De wandelingen zijn ook toegankelijk voor rolstoelen, rollators en handbikes. De bewegwijzering wordt aangegeven via bordjes of via een webapplicatie die is te downloaden op je telefoon. 

Er zijn op dit moment 5 routes in Soest en 1 in Soesterberg. Een klein wandelkaartje is onder andere nog te verkrijgen bij de SWOS. Binnenkort wordt kunst en cultuur in de openbare ruimte toegevoegd aan het wandellint. Neem een kijkje op de website: wandellint.