Nederlands

Deur tot deur vervoer

Een bezoekje aan familie, vrienden of bekenden binnen de gemeente Soest? De SWOS beschikt over twee bussen met 7 zitplaatsen per bus en een lift waarmee rolstoelen en rollators kunnen worden vervoerd. Het deur-tot-deur vervoer is gericht op 55-plussers die problemen hebben met hun mobiliteit.

Vrijwilligers van de bus halen je thuis op en brengen je naar jouw gewenste bestemming in Soest en/of Soesterberg.

De bus rijdt op werkdagen (uitgezonderd van feestdagen) van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Je rit reserveren

Let op!
Er zijn veel inwoners die gebruik maken van de bus. Het is daarom belangrijk om tijdig een rit te reserveren. Om te reserveren kun je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 telefonisch contact opnemen via 035 601 91 90.

Praktische hulp

De meerijdende vrijwilliger (bijrijder) kan je helpen met in- en uitstappen. Indien je over een rollator beschikt, wordt deze door de vrijwilliger in de bus getild. Indien het niet (meer) lukt om in en uit de bus te komen, is er een lift aanwezig. Hierdoor kan je toch mee, ook als je in een rolstoel zit.

Ziekenhuis

Je kan ook terecht voor een afspraak naar het ziekenhuis in Meander Baarn en Amersfoort, zorgcentrum de Lichtenberg, Birkhoven, en Zon en Schild. Het vooraf inplannen is alleen mogelijk voor de heenreis.

Voor de terugreis kan na afloop van de afspraak gebeld worden met de bus met de vraag of er plek is. Indien er geen plek is, kan gebruik worden gemaakt van een reguliere taxi, regio taxi of openbaar vervoer.

Kosten

Een enkele rit binnen gemeente Soest kost € 1,80. Een enkele rit naar het ziekenhuis, zorgcentrum de Lichtenberg, Brikhoven, en Zon en Schild kost €3,60. Het betalen van de rit kan alleen via pin in de bus.