Nederlands

Personenalarmering

Personenalarmering is een systeem waarmee je in noodsituaties via één druk op de knop hulp kunt inschakelen. Dat kan met behulp van een halshanger of een horloge. De SWOS heeft inmiddels goede ervaringen opgedaan met alarmerings-apparaten van het merk LifeWatcher, in combinatie met de Zorg Centrale Noord (ZCN). Meer informatie over de personenalarmering lees je hier.

Voor wie?

Als je alleen woont of bang bent om te vallen dan is personenalarmering een geruststellende oplossing om snel noodzakelijke hulp in te schakelen. De SWOS biedt (als verhuurder) alleen abonnementen aan die gekoppeld zijn aan een zorgcentrale. In geval van nood belt de zorgcentrale direct 112. Daarnaast worden de opgegeven contactpersonen geïnformeerd.

Als je een abonnement zonder zorgcentrale (sociale alarmering) wilt afsluiten dan kan dat rechtstreeks door hier te klikken.

Ondersteuning

Een vrijwilliger van de SWOS informeert en adviseert over welk apparaat het beste bij de persoonlijke situatie past. Daarnaast verzorgt de vrijwilliger de aanvraag en stelt de apparatuur in.

Kosten

Huurovereenkomst Alarmering met Zorgcentrale: Je kunt een Button (halshanger) of horloge rechtstreeks bij de SWOS huren. Je betaalt dan bij aanvang van de huurovereenkomst éénmalig € 65,00 incl. BTW en daarna middels een doorlopende incasso-machtiging, € 69,00 incl. BTW per kwartaal.