Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Personenalarmering

Wat is personenalarmering?
Dit is een systeem waarmee u in noodsituaties via één druk op de knop, meestal met een halszender, hulp kunt inschakelen.

We hebben personenalarmering die zowel binnen als buiten werkt.
Deze personenalarmering is zowel in huis als buiten huis geschikt om alarm mee maken en contact te krijgen met de alarmcentrale.

Hoe werkt de personenalarmering.
In het geval van een acuut probleem meldt u dit met één druk op de knop. Hierdoor wordt de centrale ingeschakeld. De centrale vraagt u wat er aan de hand is en schakelt de contactpersonen in, of direct de huisarts of een ambulance. Mocht de centrale geen gehoor bij u vinden dan  schakelen zij de contactpersonen in die u opgegeven heeft.

Hulp is onderweg
De contactpersoon komt direct zo snel mogelijk naar u toe.

Een veilig gevoel
De personenalarmering kunt u op medische gronden aanvragen, bijvoorbeeld bij hartproblemen, hersenaandoening of suikerziekte.
Maar ook niet-medische redenen kunnen een argument zijn om personenalarmering aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat u bang bent te vallen, u alleen woont of u het gewoon een veilig gevoel vindt.

Hoe aanvragen?
U kunt deze personenalarmering aanvragen via telefoonnummer   035  602 36 81, op werkdagen van 8.30 uur tot 13.30 uur. Na aanmelding komt de coördinator bij u thuis om u te helpen bij het invullen van de formulieren. U kunt ook een email sturen naar info@swos.nl

Installatie
Een van de technische vrijwilligers komt bij u thuis de alarmeringsapparatuur installeren. Hij legt u uit hoe de apparatuur werkt en hoe u een alarm meldt door middel van de halszender.

Kosten *
De éénmalige aansluitkosten zijn € 45,- voor een wuzzi-hanger; voor een horloge is dit € 65,- 
De huur van de apparatuur is € 63,-- per kwartaal.
Is er sprake van een medische indicatie dan kan uw ziektekostenverzekering een deel van de kosten vergoeden. De vrijwilligers kunnen u helpen bij het aanvragen van de medische verklaring.
U betaalt per kwartaal via een automatisch incasso.

* prijswijzigingen voorbehouden