Nederlands

Cursus: vallen verleden tijd

Dit valpreventieprogramma is ontwikkeld voor mensen die gevallen zijn en voor mensen die een risico hebben om te vallen.Tijdens de cursus leer je op de juiste manier vallen en krijg je oefeningen die jouw balans verbeteren d.m.v. een hindernisbaan.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met deze cursus de kans op valongelukken ongeveer gehalveerd wordt. Je krijgt door de cursus tevens inzicht in waar voor jezelf de risico's liggen ten aanzien van balans en vallen. Onder leiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten krijg je 1O lessen van 1,5 uur.

Voorwaarde voor deelname: Je kunt 15 minuten lopen zonder loophulpmiddel. Voor het in kaart brengen van risicofactoren voor het volgen van de cursus vindt er vooraf een intake plaats door een van de fysiotherapeuten. Aan de hand daarvan kan de fysiotherapeut aangeven of de cursus geschikt voor je is. Voor deze intake wordt 1 behandeling fysiotherapie in rekening gebracht. 

Tijd: Woensdag 11 oktober
Tijd: 11.00 - 12.30 uur 
Locatie: Sporthal Smitsweg 
Kosten: € 100,-

Je kunt een inschrijfformulier aanvragen bij de SWOS, tel: 035 - 602 36 81. Voor meer informatie over de cursus kan je bellen met 06 - 45 77 26 32 of mailen naar info@ouderenfysiotherapiesoest.nl 
 

Deze cursus is ontwikkeld door Ouderen Fysiotherapie Soest en SWOS.

Nieuwsoverzicht