Nederlands

Actief Sporten

Sinds lange tijd bestaat de mogelijkheid voor ouderen om deel te nemen aan het GALM programma, dat bedoeld is om de ouderen (mannen en vrouwen) in de gemeente Soest in beweging te houden en zo hun conditie op peil te houden. Het GALM uurtje, op vrijdagmorgen, in het Aqua-indoor-complex, tegenover het gemeentehuis aan de Dalweg, wordt begeleid door een, voor deze doelgroep opgeleide, sportleraar. Er wordt niet een specifieke sport of spelvariant gedaan, maar er worden wel voor de doelgroep bedoelde (aangepaste) sporten beoefend; zoals badminton, soft-tennis, korfbal, volleybal, knotshockey etc.

In de les wordt vooral de nadruk gelegd op goed bewegen door middel van (aangepaste) gymnastiek; o.a. grondoefeningen, ademhalings- en loopbewegingen, evenwicht- en andere coördinatie oefeningen. Het uurtje start met een “Warming-up” en wordt afgesloten met een “Cooling-down”, zodat je met opgewarmde en soepele spieren en een goede hartslag de sportzaal verlaat. Naast het sporten is er ook tijd voor gezelligheid. Periodiek wordt met de liefhebbers afgesproken om een afsluitend drankje te doen in de sportkantine bij het zwembad.

De inschrijving en het incasseren van het cursusgeld verloopt via het SWOS- secretariaat. Het programma loopt, globaal gesproken, van september tot juni in het daaropvolgende jaar. De onderlinge communicatie verloopt hoofdzakelijk via WhatsApp. Als het je leuk lijkt om mee te doen, ben je van harte welkom. Je kunt bij het secretariaat meer informatie opvragen.

Buiten sporten

Wil je liever buiten sporten? Het Galm uurtje zoals dit in de sporthal wordt aangeboden, wordt tevens buiten georganiseerd. Je koopt een strippenkaart van 10 lessen. Deze lessen worden gegeven bij Colenso. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat.

Als je wilt deelnemen aan actief sporten of buiten sporten, dan is het van belang dat je je daarvoor inschrijft via het inschrijfformulier. Dit kan op twee manieren: 

  1. Je gebruikt het inschrijfformulier “printversie”. Dit formulier kun je printen, met de pen invullen en inleveren bij het secretariaat (Molenstraat 8c Soest)
  2. Je kunt ook gebruik maken van het digitale inschrijfformulier. Dit is een pdf die je digitaal kunt invullen en digitaal kunt ondertekenen. Vervolgens kun je dit pdf-formulier opslaan op je computer en mailen naar info@swos.nl. Lees voor het ondertekenen van het formulier eerst even de handleiding zoals hieronder weergegeven.
  3. Als je deelneemt aan een nieuwe cursus dan is het van belang dat je gelijktijdig met het inschrijfformulier een nieuwe doorlopende machtiging invult. Dit formulier kun je hieronder downloaden.

Documenten inschrijfformulier:

Inschrijfformulier algemeen prinversie

Inschrijfformulier algemeen digitaal

Doorlopende machtiging