Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Vrijwilligers gezocht

De SWOS zoekt vrijwilligers advies en ondersteuning personenalarmering.

Personenalarmering kan mensen helpen om langer thuis te wonen, het geeft een veilig gevoel als je kan alarmeren als je  valt. Hulp kan inroepen of je nu thuis of buitenshuis bent. De SWOS is op zoek naar vrijwilligers die mensen wil informeren over de diverse mogelijkheden, en wil helpen bij het organiseren van de alarmering in huis. Vind je het leuk om informatie duidelijk over te brengen, te luisteren naar de ander wat die nodig heeft en heb je computervaardigheden om mensen digitaal te helpen met het invullen van de formulieren?  Dan ben jij heel geschikt om ons hierbij te steunen. Wil je ook ons team versterken? Neem contact op met Idelette Sleurink.

Wie helpt senioren om te gaan met Compaan?
Voor het leren omgaan met de Compaan zijn we op zoek naar vrijwilligers die senioren willen helpen om dit te leren. Uitleg te  geven, de mogelijkheden te onderzoeken, meeleven met de mogelijke paniekgevoelens, en de tablet goed leren gebruiken.

Als vrijwilliger bent je de vraagbaak voor de senioren die net gestart zijn met een Compaan.
Lijkt het je leuk om dit op te pakken? Neem dan contact op met het secretariaat 035 6023681 of info@swos.nl
Als vrijwilliger krijg je uitgebreide informatie over de mogelijkheden van de Compaan, zodat je dat ook goed uit kan leggen.
We zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om anderen te leren hoe een tablet werkt en de mogelijkheden van de Compaan te benutten.

De Societeit 70+ vraagt twee enthousiaste collega's voor de donderdagmiddag die het plezierig vinden in contact te zijn met senioren, goed kunnen luisteren naar hun vragen en een open sfeer kunnen creeren. Mensen die het fijn vinden om met anderen samen te werken. De Societeit 70+ is voor ouderen die vereenzamen en die hier nieuwe contacten kunnen opdoen, de gemiddelde leeftijd van de bezoekers is boven de 80.
Is het iets voor u? Bel met de SWOS 035 6023681 en wij maken met u een afspraak. U kunt ook eens kijken en de sfeer proeven bij de Societeit 70 op donderdagmiddag in OC De Klarinet, Klarinet 39.

De Seniorenbus zoekt op chauffeurs en bijrijders voor het rijden op de bus. Door de Corona zijn een aantal vrijwilligers uitgevallen. Bent u jonger en gezond en wilt u iets betekenen? neem contact met ons op.
Interesse? stuur een email naar info@swos.nl of bel met de SWOS 035 602 36 81.

Tuinliefhebbers in Soesterberg. Voor het onderhoud van kleine tuintjes van senioren in Soesterberg zoeken we tuinliefhebbers die het leuk vinden om in hun vrije tijd, senioren die zelf het tuinonderhoud niet meer kunnen doen, te helpen. In overleg met de senioren kunt u zelf bepalen op welk tijdstip dit het beste uitkomt. De tuinklus mag niet langer duren dan 3 uur. Het gaat niet om het onderhouden van het gras, aanleggen van paden of tegels. U ontvangt een geringe vergoeding. De senior betaalt de SWOS een bijdrage voor de onkosten. Interesse? Bel de SWOS 035 6023681

Vacature voor gezelligheidsvrijwilliger. Voor diverse senioren zijn we op zoek naar vrijwilligers die interesse hebben in de ander en tijd willen steken in contact. Samen iets opbouwen en samen dingen ondernemen, zoals wandelen, een bezoek aan een café of lekker thuis wat drinken en over de hobby's van vroeger praten. Dit is een vraag van senioren die alleen wonen, een vraag van mantelzorgers die even minder zorg hebben en van senioren met beginnende dementie. Voelt u zich aangesproken? Neem dan contact met ons op. 035 6023681 of hulpthuis@swos.nl

Hulp thuis.

Vriendschappelijk huisbezoek,  We zijn op zoek naar een mannen en vrouwen dieeen dagdeelde hulp thuis van een mantelzorger willen overnemen. Bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, te wandelen, fietsen of over hobby's te praten. Soms bestaat de aanwezigheid uit puur "samen-zijn".

Voor mensen met dementie, die alleen wonen kunnne wel extra ondersteuning gebruiken. Natuurlijk komt de thuiszorg, is er hulp voor het huishouden. maar iemand die 'gewoon eens gezellig de tijd heeft", voor een praatje of activiteit i van harte welkom. Vrijwilligers worden geschoold en krijgen informatie en begeleiding in het omgaan met dementie. Bekendheid met dementie maakt het gemakkelijker om deze activiteiten uit te voeren. Interesse? Bel naar de swos, 6023681 of email naar info@swos.nl

Vacatures voor vrijwilligers in de Ontmoetingscentra kunt u via de links vinden:

SWOS Ontmoetingscentrum De Klarinet

SWOS Ontmoetingscentrum Soesterberg 

SWOS Ontmoetingscentrum Klaarwater