Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Reizen

In Soest en Soesterberg kunt u met de SWOS seniorenbus reizen.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in de regio met de regiotaxi te reizen. De gemeente Soest kan in gevallen van verminderde mobiliteit een regiotaxipas afgeven. Deze kunt u aanvragen via het wmo loket van de gemeente Soest via tel: 035- 609 34 11
Reist u verder, bijvoorbeeld buiten de regio, en kunt u niet met het openbaar vervoer reizen, dan kan u met Valys reizen, ook hier kunt u een aanvraag voor doen, dat u toestemming krjgt om met Valys te reizen, een voorwaarde is dat u een regiotaxi pas heeft. U kunt dan een gelimiteerd aantal kilometers reizen.

Kunt u met het openbaar vervoer reizen dan hebt u een OV kaart nodig. Bij het Ontmoetingscentrum De Klarinet kunt u hulp krijgen om die aan te vragen. Daarmee kunt u met al het openbaar vervoer, bus, trein en metro reizen.
Bij Steffie helpt kunt u hier meer achtergrond informatie over lezen.

Wilt u zelf nagaan of u alle verkeersregels nog kent?

Veilig Verkeer Nederland heeft hier een online training voor.
Oudere verkeersdeelnemers zijn soms kwetsbaar. Zij hebben vaak al lang geleden hun rijbewijs gehaald. Intussen zijn er verkeersregels veranderd, verkeerssituaties aangepast en is het vooral veel drukker geworden op de weg. Daar komt bij dat mensen, naarmate ze ouder worden, te maken kunnen krijgen met fysieke en mentale veranderingen. Hoewel senioren vaak jarenlange ervaring hebben in het verkeer, is de kans op letsel bij een ongeval daardoor voor senioren groter. En het aantal senioren in ons land groeit. Daarom is veilige mobiliteit voor senioren een belangrijk doel voor Veilig Verkeer Nederland.

Automobilisten kunnen bij Veilig Verkeer Nederland terecht voor het bijspijkeren van de kennis over verkeersregels en om de rijstijl onder de loep te nemen. De VVN Opfriscursus bestaat uit drie onderdelen: 

Doe de online verkeerstest.
Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in 2 minuten of uw kennis van de verkeersregels nog up to date is. Doe de online verkeerstest op vvn.nl/opfriscursus.
Bezoek de Opfriscursus in de buurt.
Daarnaast geeft Veilig Verkeer Nederland in het hele land opfriscursussen over de verkeersregels. De opfriscursus duurt 2 of 3 dagdelen van 2 uur. Een WRM gecertificeerde docent geeft uitleg over de verkeerstheorie. U kunt bij hem terecht met uw vragen over het verkeer en de verkeersregels. Na de eerste bijeenkomst ontvangt u een theorieboek, zodat u dit kunt doornemen voor de tweede bijeenkomst. 

Maak een praktijkrit in uw eigen auto.
U kunt zich daarnaast opgeven voor een praktijkrit. Met een gecertificeerde docent maakt u, in uw eigen auto, een rit. Na afloop krijgt u een persoonlijk en deskundig advies over uw rijstijl.