Nederlands

Voorlichtingsmiddag dementie: Vergeet mij niet, samen gaan we verder

We worden steeds ouder en daarmee kunnen ook verschillende ongemakken de kop op steken, zoals bijvoorbeeld dementie. Om dit onderwerp extra onder de aandacht te brengen, organiseert het COSBO (Samenwerkende ouderbonden KBO en PCOB) een voorlichtingsmiddag.

Op vrijdag 22 september in OC De Klarinet in Soest vertelt een medewerker van Alzheimer Nederland ons over o.a. hoe je constateert  of je partner/ouder aan dementie lijdt en met welke symptomen dit gepaard kan gaan. Hoe ga je daarmee om, wat moet je eventueel al regelen, hoe lang kan de persoon nog thuis blijven wonen en hoe ziet de toekomst er uit? Hoe gaan we samen nog verder? Allerlei zaken die met deze ziekte te maken hebben. Er is ook verschillend foldermateriaal beschikbaar en na afloop zullen we vergeet-mij-niet-speldjes uitreiken. Tevens is er een deurcollecte om onderzoek naar deze ziekte financieel te steunen.

Ook niet-leden van ouderenorganisaties en mantelzorgers zijn van harte welkom in OC de Klarinet op vrijdag 22 september. Zaal open om 13.30 uur met koffie of thee bij ontvangst. De overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Nieuwsoverzicht