Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Museum de Ontdekking gastconservatoren

maandag 07 januari 2019

Pop-up museum Soest zoekt gastconservatoren voor De Ontdekking

Ben je een kunstliefhebber, 60+ en droom je ervan zelf eens een collectie samen te stellen? Dan biedt pop-up museum ‘De Ontdekking’ een gouden kans.

In het voorjaar van 2019 richten tien gastconservatoren gezamenlijk meerdere openbare ruimtes van Molenschot in tot een kunstpaleis. Voor deze primeur in Soest organiseren de initiatiefnemers bijpassende voorstellingen en workshops. Van 8 mei tot en met 8 juni zijn het pop-up museum en kunstprogramma voor iedereen toegankelijk. 

Voor de samenstelling van de kunstcollectie is de organisatie op zoek naar tien gastconservatoren. Na een professionele training gaan zij op ‘kunststrooptocht’ bij de vier vestigingen van Kunstuitleen Gooi en Eemland, in Soest, Hilversum, Huizen en Weesp. Daarnaast kunnen zij kiezen uit kunstwerken van de gemeente Soest en Museum Soest.
Leintje Hoogenkamp - medewerkster bij de Kunstuitleen - begeleidt de tijdelijke conservatoren, met drie bijeenkomsten van in totaal vijf uur.

De activiteiten voor pop-up museum ‘De Ontdekking’ vinden voornamelijk plaats vanaf medio februari t/m eind maart (week 7 t/m week 13). Belangstellenden horen in de eerste week van februari (week 6) of ze zijn geselecteerd, waarna in diezelfde week ook de sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

Interesse? Mail je motivatie voor 30 januari 2019 naar Anita Vreugdenhil: avreugdenhil@ideacultuur.nl

De organisatoren van pop-up museum ‘De Ontdekking’ zijn Stichting Lyvore, Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) en RegioCultuurCentrum Idea Soest.

meer weten? zie de website de Ontdekking

 

 

 

Nieuwsoverzicht