Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Je bent van harte uitgenodigd om met de gemeente in gesprek te gaan over de visie van het Sociaal Domein.

vrijdag 03 maart 2023

De gemeente Soest werkt momenteel aan een (nieuwe) Integrale Visie Sociaal Domein. Voor het laden van deze Integrale Visie Sociaal Domein wil de gemeente inwoners (w.o. organisaties, instellingen, bedrijven, specifieke doelgroepen, etc.) benaderen en betrekken.

De Integrale Visie Sociaal Domein gaat over de vraag: “Wat voor een gemeente wil gemeente Soest zijn als het gaat om zorgen voor elkaar?” Onderwerpen waar zij met jou graag over in gesprek willen gaan zijn: de ondersteuning vanuit de gemeente Soest op het terrein van Wmo, sport, gezondheid, cultuur maar ook of je zelf beschikt over een netwerk voor als het (leven) even tegenzit. Of zaken als: welk cijfer geef je jouw leven?, of je nadenkt over de toekomst als je misschien iets meer hulp of ondersteuning nodig heeft? etc.

Dit wil de gemeente doen door interactief met inwoners en specifieke doelgroepen in gesprek te gaan. Tevens zal er ook worden gevraagd om anoniem een (digitale) vragenlijst in te vullen.  

De aftrap van dit brede Participatietraject met inwoners uit Soest en Soesterberg wil de gemeente graag doen door ouderen uit te nodigen om met de gemeente op 8 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur, in de kantine van het gemeentehuis in Soest, in gesprek te gaan.

Verantwoordelijk wethouder Liesa van Aalst zal, naast medewerkers van de gemeente Soest en onderzoekers van het Verweij-Jonker Instituut, hierbij aanwezig zijn.

Nieuwsoverzicht