Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Mantelzorg

Ik Mantelzorg
Jij mantelzorgt
Wij mantelzorgen

Ik houd van jou en daarom doe ik dit…

Houden van, betrokkenheid zijn de redenen waarom u voor iemand anders zorgt. Zorgen voor een ander vraagt een enorme investering. Zorg dragen voor de ander kan slopend zijn voor de zorger zelf, ook wel mantelzorger genoemd.

Voor de mantelzorger kan ook gezorgd worden. Ondersteuning vragen bij de mantelzorg is geen zwaktebod omdat u het niet meer kan, maar een goede zorg voor uzelf.

Bij het zorgen voor een ander worden vaak eigen grenzen overschreden. De balans tussen zorg voor de ander en uzelf is soms weg.

Iemand anders die voor u er is, een groep anderen die meeleeft met u is mogelijk door de lotgenotengroepen van de SWOS. Samen praten over ervaringen, eigen gevoelens eens een plek geven even lachen om de eigen situatie kan relativerend werken.

Iemand anders die voor uw partner of familielid zorgt, die samen koffie drinkt, een praatje maakt en er op uitgaat is mogelijk via de vrijwillige hulp thuis. Vrijwilligers die bij u thuis komen, zodat de mantelzorger even uit de thuis situatie kan ontsnappen en even tijd heeft voor zichzelf.

Om te voorkomen dat u overbelast wordt. Vraag om hulp van uw vrienden, kennissen, en dat kan ook aan de SWOS.
Om te voorkomen dat u in een situatie van overbelasting komt wat tot ontspoorde zorg kan leiden, vraag op tijd om hulp.