Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Maaltijdvoorziening

Algemeen informatie
Er kunnen diverse redenen zijn waardoor u tijdelijk of permanent niet meer in staat bent zelf te koken.  Voor de gemeente Soest heeft de SWOS een maaltijdvoorziening aan huis met  warm, koelvers en vriesvers maaltijden (ook vegetarisch). Er kan rekening worden gehouden met uw dieet.
Meer weten? Bel 035 588 53 88 of stuur een email naar maaltijden@swos.nl

Voorwaarden
U woont in Soest of Soesterberg en U kunt geen boodschappen doen en U bent vanwege gezondheidsredenen van lichamelijke en/of geestelijke aard niet in staat zelf een maaltijd te bereiden.
Extra voorwaarde voor een warme maaltijd: U kunt niet omgaan met een magnetron.

Aanmelden
U kunt zich telefonisch aanmelden bij de SWOS, op werkdagen tussen 8.30 en 13.30 uur via tel: 035  588 53 88. U krijgt dan bezoek van het wijkhoofd, die met u de aanvraag bespreekt. U informatie geeft over de soort maaltijd, dieëten, aantal maaltijden per week en de kosten. Het wijkhoofd regelt de inschrijving.

Prijzen
U betaalt per onderdeel van de maaltijd. Door machtiging aan de SWOS geeft u toestemming tot betaling via automatische incasso.
De prijs van een  maaltijd: soep, hoofdgerecht
Koelvers maaltijd : volledige maaltijd € 8,75 ; soep: € 0,70 ;  toetje: € 0,70 ; hoofdgerecht: € 7,35; 
Warme maaltijd :   volledige maaltijd € 9,15; soep: € 0,70;  toetje € 0,70; hoofdgerecht  € 7,75
Een apetito vriesvers hoofdmaaltijd kost € 5,25, soepdoos  (12 stuks) € 15,00; dessertdoos (14 stuks) € 11,50

Afmelden, klachten of opmerkingen maaltijden
Deze kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30-13.30 uur doorgeven aan SWOS maaltijdvoorziening via tel: 035  588 53 88        


Koelvers maaltijden van De Brug 
De koelversmaaltijden worden in een professionele keuken, door De Brug bereid. De maaltijden worden verpakt in een folieschaal en in een isolatiedoos koelvers bij u afgeleverd. Deze maaltijden worden maximaal 4 maal in de week tussen 9.30-11.00 uur thuis bezorgd.

Op maandag komt het eten voor maandag en dinsdag
Op woensdag  ontvangt u het eten voor woensdag en donderdag.
Op vrijdag krijgt u het eten voor vrijdag en zaterdag
Op zaterdag ontvangt u het eten voor zondag.

U kunt uw maaltijden maximaal 1 dag in de koelkast op 6˚ Celsius bewaren, of 1 maand in het vriesvak.  Let op: het diepvriesvak van uw koelkast is alleen geschikt als het een 3-sterren vriesvak is. Ontdooi de maaltijd in uw koelkast, voordat de maaltijd in de magnetron wordt verwarmd.
Voordat u de koelvers maaltijd in de magnetron verwarmt prikt u een paar gaatjes in de folie. U verwarmt de koelvers maaltijd 3 - 4 minuten op 900 Watt. Wees voorzichtig met het loshalen van de folie als de maaltijd warm is.

Gebruik uw eigen servies voor het opdienen van de maaltijd

Samenstelling van de maaltijd
U kunt afzonderlijk kiezen voor soep, toetje en hoofdmaaltijd. U bestelt per onderdeel; dit wordt afzonderlijk aan u berekend.

Bestellen van koelvers maaltijden
U bestelt een maaltijd (wekelijks) via het keuzeformulier. Het keuzeformulier wordt op maandag bij u bezorgd U geeft het uiterlijk vrijdags ingevuld aan de bezorger terug of in de daarvoor bestemde brievenbus op locatie.

Afmelden van de koelvers maaltijden De Brug
Op het keuzeformulier kunt u naast de bestelling ook aangeven dat u geen maaltijd wilt krijgen. Als u tijdelijk of definitief wilt stoppen met de maaltijden moet u dit 5 werkdagen van te voren voor 9.30 uur telefonisch doorgeven. Als u onverwacht niet thuis bent, bv. omdat u naar het ziekenhuis moet, kunt u contact opnemen met de SWOS.


Warme maaltijden:
Als u om fysieke of psychische redenen niet in staat bent om maaltijden in de magnetron te verwarmen, bestaat de mogelijkheid om warme maaltijden te krijgen. De warme maaltijd wordt op dezelfde manier bereid als koelvers, maar voor u verwarmd. De maaltijd wordt dagelijks in een isolatiedoos bezorgd tussen 12.00-13.00 uur. De warme maaltijd dient u onmiddellijk op te eten Gebruik uw eigen servies voor het opdienen van de maaltijd

Samenstelling van de maaltijd
U kunt afzonderlijk kiezen voor soep, toetje  en hoofdmaaltijd. U bestelt per onderdeel; dit wordt afzonderlijk aan u berekend.

Bestellen van warme maaltijden
U bestelt een maaltijd (wekelijks) via het keuzeformulier. Het keuzeformulier wordt op maandag bij u bezorgd U geeft het uiterlijk vrijdags ingevuld aan de bezorger terug of in de daarvoor bestemde brievenbus op locatie.
Bent u te laat met het inleveren van het keuzeformulier, dan krijgt u het standaardmenu U kunt ook kiezen voor het standaardmenu, dan hoeft u geen keuzeformulier meer in te vullen.

Afmelden van de warme maaltijden
Op het keuzeformulier kunt u naast de bestelling ook aangeven dat u geen maaltijd wilt krijgen. Als u tijdelijk of definitief wilt stoppen met de maaltijden moet u dit 5 werkdagen van te voren voor 9.30 uur telefonisch doorgeven. Als u onverwacht niet thuis bent, bv. omdat u naar het ziekenhuis moet, kunt u contact opnemen met de SWOS.


Vriesvers maaltijden van Apetito:
De vriesversmaaltijden worden door Apetito bij u thuis bezorgd. De maaltijd wordt na het koken direct ingevroren waardoor vitamines en mineralen behouden blijven. De maaltijden zijn per 7 tot 8 stuks verpakt in 1 doos. Deze diepgevroren maaltijden zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer Let op: het diepvriesvak van uw koelkast is alleen geschikt als het een 3-sterren vriesvak is.

De bezorging is 1 maal per week op dinsdagmorgen tussen 09.30 en 11.00 uur. Mocht dit niet uitkomen omdat u naar een activiteit buitenshuis gaat, zoeken we samen naar een ander bezorgmoment. 
U verwarmt de maaltijd in een magnetron of oven. In de maaltijdbrochure vind u tips voor bereiding. De maaltijd niet eerst ontdooien!!!!!!

Bestellen van vriesversmaaltijden
(Apetito) Uw keuze vult u (wekelijks) in op een speciaal bestelformulier Let op: Vul de juiste bezorgdatum en het klantnummer in. U bestelt een maaltijd vanuit de maaltijdbrochure, waarin ± 120 maaltijden staan beschreven. U bestelt minimaal 7 maaltijden per keer. Soepen en toetjes kunt u apart bestellen. Dit ingevulde formulier levert u in bij de bezorger van de vriesversmaaltijden. De tijd tussen de bestelling en de levering van de maaltijd is minimaal 1 week. Voor de vriesversmaaltijden geldt dat u de door u bestelde maaltijden betaalt. Als u niet bestelt wordt er niet geleverd.

Alle maaltijden worden bezorgd door vrijwilligers van onze organisatie. Via de vrijwilligers van de SWOS brengen wij niet alleen de maaltijden, maar hebben ook een sociale functie. Even een praatje maken en even kijken hoe het gaat? Zijn er meer dingen die spelen, kunnen we nog verder helpen. Op die manier hebben wij een signalerende functie.