Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Lotgenotencontact

Mantelzorgen.
Iedereen die langdurig en structureel voor partner, familielid of bekende zorgt, zonder hiervoor betaald te worden is een mantelzorger. Mantelzorgers zorgen meest vanuit een vanzelfsprekendheid voor iemand anders. Als je partner of familielid ziek is wil je die niet in de steek laten. Deze zorg gaat u niet in de koude kleren zitten en vraagt veel. Sommige mantelzorgers voelen zich alleen in de zorg voor de naaste waar zij, soms dag en nacht, voor klaarstaan.

Daarom: zorgen voor de mantelzorger…, want wie zorgt er voor u als u dagelijks voor die ander zorgt?

Gespreksgroepen voor mantelzorgers.
In dit contact kunt u uw eigen ervaringen delen met anderen met een zelfde ervaring. De meeste deelnemers zullen daarom ook uw ervaringen kennen en herkennen. U kunt even uw zorgen loslaten en ongedwongen praten over uw situatie. Vertrouwen en respect voor elkaar zijn sleutelwoorden in het contact met elkaar. Het geven van tips aan elkaar in het omgaan met bepaald gedrag, waardoor het weer iets gemakkelijk wordt om thuis op de been te blijven.

Er worden regelmatig thema-bijeenkomsten gehouden, ook zijn er uitjes om even gezellig te ontspannen.
De mantelzorggespreksgroepen staan onder leiding van een professionele medewerker.
In Soest zijn diverse groepen voor mantelzorgers die met elkaar de lotgevallen delen. Er zijn groepen voor partners, familie van mensen met dementie en voor chronisch zieken.

Wanneer zijn de lotgenotengroepen en waar?
Dinsdagmorgen: mantelzorger voor chronisch zieken
Woensdagmorgen: mantelzorger voor mensen met dementie

Koffie met gesprek.
Twee keer per jaar is er koffie met kennis voor mantelzorgers in Soesterberg.

Cursus leren omgaan met dementie.
In het voor- en najaar wordt een cursus georganiseerd in het leren omgaan met dementie. De cursus is voor familie en mantelzorgers van mensen met dementie die nog thuis wonen.
U leert wat het ziektebeeld dementie inhoudt en krijgt handreikingen om met de veranderingen om te gaan. Hierdoor kunt u beter inspelen op gedrag en emoties en bent u in staat hierin balans te vinden. In de cursus komen onder meer aan bod: de verschillende vormen van dementie, de symptomen, het omgaan met emoties en loyaliteitsconflicten, acceptatie en verandering in de relatie.