Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Dementievriendelijke samenleving

Bezorgdheid
U herkent het vast wel.
De oudere dame die haar portemonnee aan de vrijwilliger in de recreatieruimte geeft om het benodigde geld er zelf uit te halen…
De echtgenoot die jarenlang trouw zijn vrouw op de afdeling bezoekt… maar nu op heel vreemde tijden.
De lichtelijk verwarde dame die oversteekt zonder op het verkeer te letten…

Dementie
Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. In Soest gaat het momenteel om ca. 1000 mensen. Over 5 jaar is dit aantal met 20 % gestegen en dit loopt zo verder op.
De meeste mensen met dementie wonen thuis en gaan er nog graag alleen op uit, bijvoorbeeld om een boodschap te doen of om iets te regelen.
Voor mensen met dementie en hun naasten is het belangrijk dat zij zo lang mogelijk veilig en waardig mee kunnen blijven doen. Dat kan alleen als u hen daarbij een beetje helpt.

Opdracht
De gemeente Soest heeft zich in haar beleidsvoornemens uitgesproken voor een inclusieve samenleving. Dat betekent dat iedere inwoner, ongeacht een beperking, een leven lang veilig mee kan blijven doen.
Deze opdracht heeft gevolgen voor ons allemaal. Als buurman, clubgenoot, zorgaanbieder, winkelier, als ondernemer in Soest en Soesterberg.

Wat kunt u doen?
Wij nodigen u uit om een dementievriendelijke samenleving met elkaar mogelijk te maken.
Dat kunt u doen door alvast eens te kijken op de website www.samendementievriendelijk.nl
Medewerkers volgen per branche een online training van ca. 20 minuten. Daarna organiseren wij met u en Alzheimer Nederland een training op een locatie in Soest of Soesterberg. Na afronding wordt op feestelijke wijze een (digitale) sticker uitgereikt. Deze kunt u zelf op raam en website plaatsen. Patiënten, cliënten, familieleden, zorgverwijzers, leveranciers, medewerkers weten dan dat zij bij u GOED geholpen worden.
De uitvoering van een dementievriendelijk Soest is in handen van Ketenzorg dementie Baarn-Soest waar de volgende organisaties in vertegenwoordigd zijn: Gemeente Soest, SWOS, Lyvore, Beweging 3.0, King Arthur Groep, Alzheimer Nederland.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
Pien Krolis    06 51 00 33 21