Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Cursus leren mantelzorgen voor mensen met dementie

In het voor- en najaar wordt een cursus georganiseerd in samenwerking met Lyvore voor mantelzorgers, jong en oud voor het leren omgaan met dementie.
Leren aangeven van grenzen, hoe vraag ik hulp aan mijn netwerk. Hoe balanceer ik met de last die ik ervaar voor het zorgen en het plezier wat ik wil houden van mijn partner, familielid of buur.

Wat heeft deze cursus u als mantelzorger te bieden?
U mag verwachten dat u meer inzicht krijgt in het ziektebeeld dementie en het verloop. Wat houdt dementie in en hoe kunt u beter inspelen op veranderingen in het gedrag en emoties bij uw naaste? Tegelijkertijd bekijken wij met u hoe u goed kunt blijven zorgen voor uw naaste én voor uzelf. Er is ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen, zodat u merkt dat u niet de enige bent in deze situatie. We bespreken hoe u zelf in balans kunt blijven. U leert om steun te vragen indien nodig en waar u terecht kunt voor hulp en informatie.
De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. 

Wanneer?
De cursus wordt gegeven op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 in ontmoetingscentrum de Klarinet  op de volgende data: 11 april, 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2019. Bij voldoende belangstelling is er een afsluitende bijeenkomst op 20 juni.

Waar? De bijeenkomsten vinden plaats in Ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 39, 3766GH Soest

Kosten?
De cursus kost € 25,-. Dit bedrag is inclusief cursusmap en koffie/thee. Betaling verloopt via automatische incasso. Indien de kosten bezwaarlijk voor u zijn kunt u dit overleggen met de mantelzorgconsulent van de SWOS.

Informatie en aanmelding 
U kunt zich aanmelden bij De SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Soest) Telefoon 035-602 36 81 of per e-mail: info@swos.nl