Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035 - 602 36 81
Algemeen

Ik zou de SWOS niet willen missen

Menu

Bewust wonen

Bent u er zich van bewust dat u graag in uw huis wilt wonen als u ouder bent en dat er dan mogelijk aanpassingen nodig zijn?

Sommige senioren gaan  verhuizen, vertrekken uit het huis waar ze veel herinneringen hebben en beginnen met een nieuwe plek in een huis wat aangepast is.
Aangepast daar bedoelen we mee, geen drempels, een goede toegang tot het huis; de badkamer die geen hoge drempels heeft, eventueel een stoeltje in de douche, anti sliptegels, en eventueel steunen of de mogelijkkheid dit te plaatsen. Ditzelfde geldt ook voor het toilet. Wilt u een orienterend gesprek? Maak een afspraak met de vrijwilliger Bewust Wonen, via de SWOS. 

Er zijn ook senioren die in hun huis willen blijven wonen.
Het is verstandig om na te denken wat u nodig hebt om thuis te kunnen blijven wonen. Want... een slimme oudere bereidt zich voor op de komende toekomst.
Is het mogelijk dat er een traplift komt in huis als het nodig is, kan u eventueel beneden slapen, en is daar ook een toilet en badkamervoorziening mogelijk.
Zijn de aanpassingen zoals boven genoemd, de badkamer of toilet al nodig, of kan dat later?

Is uw woning veilig, het voldoet aan het politiekeurmerk. En weet u om te gaan met babbeltrucs en andere pogingen om uw veiligheid te verminderen.
Veiligheid en brand is ook een thema, via deze link kunt u hier meer over lezen

Gebruikt u de technologische toepassingen die er zijn, denk aan een app op uw smartphone waarmee u de voordeur open kan doen, waardoor het licht automatisch aangaat. Waarmee u te vinden bent als u de weg niet meer weet.

Er zijn diverse mogelijkheden die mogelijk ook met de verhuurder besproken moet worden als u in een huurhuis woont. Wat mag u zelf doen en wat is de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Ga in gesprek met uw verhuurder en vraag of deze wil meedenken met uw vragen. Is het onmogelijk om uw wensen te vervullen in uw huidige huurwoning, is het dan verstandiger om te verhuizen? Maak een afspraak met de wooncoach van Portaal en de Alliantie.  

Over al deze vragen kunt u ook met de ouderenadviseur spreken.