De Drie Eiken De Klarinet Klaarwater
De Drie Eiken De Klarinet Klaarwater
Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035-602 36 81
SWOS SoestIk zou de SWOS niet willen missen
SWOS SoestDe vrijwilligers van de SWOS zijn geweldig!
SWOS SoestIk zou niet weten wat ik zonder klusjesdienst
SWOS moet beginnen
SWOS SoestIk kan actief blijven, er is zoveel te
doen in Soest voor senioren
SWOS SoestDe vrijwilligers van de SWOS zijn geweldig!
MENU

Op vakantie?

Alleen en toch op vakantie?
Het kan...

Er zijn diverse organisaties die zich specialiseren in vakanties voor ouderen, en voor alleengaande ouderen.

Overwegingen bij een groepsreis

Veruit de meeste singlereizen voor ouderen zijn groepsreizen. Deze manier van reizen bent u misschien niet gewend. Daarom geeft de website Vitale Senior verschillende tips over het deelnamen aan een groepsreis. Wij vatten deze voor u samen:

  1. Bij een groepsreis verkeert u de gehele vakantieperiode in het gezelschap van dezelfde groep mensen. Ga na of u voldoende tot uzelf kunt komen en boek een eenpersoonskamer.
  2. Ga na of de mensen in uw groep hetzelfde profiel hebben. Let bijvoorbeeld op leeftijd en eventueel opleidingsniveau. Ook de bestemming en het soort activiteiten gedurende de reis brengt mensen met eenzelfde profiel bij elkaar.
  3. Op sommige websites kan de groepssamenstelling worden bekeken.
  4. Ga niet met een singlereis mee om een nieuwe partner te ontmoeten. U wilt in de eerste plaats samen met anderen een reis maken. Wie weet houdt u er leuke contacten aan over.
  5. Wanneer u zich aan iemand ergert in de groep, bespreek dat dan met die persoon of met de reisleider. Deze heeft hier ervaring mee. Ergert u zich snel aan anderen? Oefen dan in het relativeren of ga niet mee met een groepsreis.
  6. Maak een inschatting van de zwaarte van het programma. Gaat u veel wandelen of wordt u met de bus langs bezienswaardigheden geleid? Zorg dat de zwaarte van het programma bij uw conditie past.

Singlereizen: Aanbod voor senioren en ouderen

Het aanbod aan singlereizen is gevarieerd. Voor wie het allemaal eens wil proberen zij er korte reizen met twee overnachtingen naar bijvoorbeeld België. Hier worden wandelingen en stedentrips georganiseerd. Een flink aanbod van korte singlereizen voor senioren vinden we bij Kras. Later kan met altijd nog een langere reis maken. Het grootste aanbod doet zich voor bij bestemmingen naar Zuid-Europa. Dit zijn reizen die meestal een week (of enkele dagen langer) duren.

Ook valt ons op dat lang niet alle singlereizen bestemd zijn voor mensen ‘tot op de hoogste leeftijd’. Sommige seniorenreizen zijn bestemd voor mensen tot 59 jaar. Enkele organisaties hebben nadrukkelijk een programma voor de ouderen onder de senioren. Zo biedt Singlereizen vakanties aan voor 70-plussers. Bij Estivant kan men tot 69-jarige leefijd uit de voeten.

Reismaatje zoeken

Misschien voelt u wel niets voor een groepsreis, maar wilt u gewoon met iemand anders zelf op stap. Ergens een hotelletje boeken en samen genieten van wat uw vakantiebestemming te bieden heeft. Op de website Seniorenreisgenoot treft u mensen die reisgenoten ‘op leeftijd’ zoeken.  Bij Reismaatjes.nl kunt u selecteren op leeftijd. Wilt u zelf een advertentie plaatsen, realiseer dan dat de advertentietekst sterk de kans van slagen beïnvloedt. Singleplus.nl  geeft de tip in de advertentie in ieder geval op te nemen:

Tot besluit

Singlereizen maken, lijkt vooral bestemd voor de wat jongere ouderen. Voor vijftigers en zestigers is er volop aanbod, maar ook voor zeventigers en zelfs tachtigers zijn er mogelijkheden. Bij de meeste reizen gaat men ervan uit dat de deelnemers behoorlijk zelfredzaam zijn. Het ontbreken van een partner of goede vriend(in) hoeft geen excuus meer te zijn om niet met vakantie te gaan.