De Drie Eiken De Klarinet Klaarwater
De Drie Eiken De Klarinet Klaarwater
Molenstraat 8c
3764 TG, Soest
Telefonisch bereikbaar
tussen 08:45 - 13:30
Telefoonnummer
035-602 36 81
SWOS SoestIk zou de SWOS niet willen missen
SWOS SoestDe vrijwilligers van de SWOS zijn geweldig!
SWOS SoestIk zou niet weten wat ik zonder klusjesdienst
SWOS moet beginnen
SWOS SoestIk kan actief blijven, er is zoveel te
doen in Soest voor senioren
SWOS SoestDe vrijwilligers van de SWOS zijn geweldig!
MENU

Seniorenconsulenten

Zijn vrijwilligers die, als vertrouwenspersonen onder verantwoordelijkheid van de SWOS, u kunnen helpen of adviseren bij administratieve en/ of financiële zaken.

Voor wie?
Iedereen van 65 jaar of ouder en inwoner van Soest. U bent niet goed op de hoogte van de sociale voorzieningen. U weet niet voor welke subsidie u in aanmerking kan komen? Dan kunt u een beroep doen op de seniorenvoorlichters.

Voorbeelden van hulp

Administratie thuis
Als u moeite hebt om uw administratie bij te houden, het overzicht mist, of niet veel ervaring hebt met het doen van uw administratie, kunnen de seniorenvoorlichters u helpen bij het ordenen hiervan. Het leren zelfstandig uitvoeren en bijhouden van deze lastige klus. De seniorenvoorlichters kunnen u voor een langere periode ondersteunen.

Vertrouwen
Een seniorenvoorlichter is een vertrouwenspersoon die op afroep beschikbaar is. Als u wilt kan hij of zij met u praten over de beperkingen van het ouder worden en met u naar mogelijke oplossingen zoeken. De seniorenvoorlichter kan in overleg met u, u door verwijzen naar de ouderenadviseur of de coördinator Vereenzaming, uw zilveren randje.

Afspraak regelen?
De seniorenvoorlichters zijn bereikbaar op werkdagen ’s morgens van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 035 60 23 681. U wordt binnen drie dagen door een seniorenvoorlichter teruggebeld. Hij of zij maakt met u een afspraak voor een bezoek bij u thuis.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de hulp die de seniorenvoorlichters u geven.Voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte geldt een inkomensafhankelijke bijdrage van € 20,-  als uw inkomen boven de zorg-huurtoeslag ligt.